ingredienser
1,5 fint rågmjöl
2 kg rågsikt
2-4 dl sirap
1,5 msk farinsocker
3 l vatten
4 msk salt
175 g jäst
DAG 1
1. Skålla
1,5 kg fint rågmjöl med
2,5 l kokande vatten
2. När skållningen har kallnat till 37 grader tillsätt
DAG 2
4. Blanda ut
150 g jäst i
0,5 l vatten
1,5 msk farinsocker och
500 g rågsikt
7. Tillsätt och bearbeta
4 msk salt
2 dl - 4 dl sirap (efter tycke och smak)
1,5 kg rågsikt
9. Dela degen i 7 bröd och baka ut
10. Låt jäsa i 30 min under duk
11. Grädda i 45 min på 225 graders ugn. Gärna gärna på baksten
Vätskemängd 85 % (om mjöl 100 %)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar